ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
Μάθε εάν η ενασχόληση σου με το στοίχημα μπορεί να θεωρηθεί προβληματική.
Συμπλήρωσε τώρα το εργαλείο αυτοαξιολόγησης για να το ανακαλύψεις.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ
ΑΣΦΑΛΕΣ
ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Μάθε πως να κρατήσεις την ενασχόλησή σου με το στοίχημα ως μια ψυχαγωγική και κοινωνική δραστηριότητα!

ΠΟΣΑ ΝΑ ΠΑΙΞΩ
ΜΗΝΙΑΙΟΣ
ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Υπολόγισε πόσα έσοδα / έξοδα έχεις τον μήνα και μάθε πόσα λεφτά μπορείς να διαθέσεις για την στοιχηματική σου δραστηριότητα!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Επικοινώνησε μαζί μας για ερωτήσεις, εισηγήσεις ή οτιδήποτε άλλο σε απασχολεί σχετικά με το ασφαλές παιχνίδι

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και αξιοσημείωτη ανταπόκριση του κοινού η 6η Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού

Παρουσίαση αποτελεσμάτων Παγκύπριας Ποσοτικής Έρευνας για το έτος 2022
17/05/2023
Με σημαντικά μηνύματα άνοιξε η αυλαία της 6ης Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού
09/10/2023

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και αξιοσημείωτη ανταπόκριση του κοινού η 6η Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού

Με επιτυχία και αξιοσημείωτη ανταπόκριση του κοινού ολοκληρώθηκαν οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της 6ης Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού.

Η διοργάνωση της Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού εντάσσεται στο πλαίσιο των στρατηγικών επιδιώξεων και της Στρατηγικής Ασφαλούς Παιχνιδιού της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, με ζητούμενο τη διασφάλιση της προστασίας του κοινού από τις επιβλαβείς συνέπειες των τυχερών παιχνιδιών και την ενίσχυση του ασφαλούς περιβάλλοντος για τους παίκτες και το ευρύ κοινό.

Μέσα από διάφορες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας, οι εμπλεκόμενοι φορείς, οι εργαζόμενοι στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών, οι παίκτες, οι ευάλωτες ομάδες, οι γονείς και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο είχαν την ευκαιρία να λάβουν ενημέρωση, μεταξύ άλλων, για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να κρατήσουν ασφαλή την ενασχόλησή τους με τα τυχερά παιχνίδια, τα εργαλεία αυτοπροστασίας που έχει στη διάθεσή του κάθε παίκτης, τους κινδύνους της προβληματικής ενασχόλησης και τις επιβλαβείς συνέπειες στην κοινωνία, καθώς επίσης με ποιους τρόπους μπορεί να αναζητήσει κάποιος βοήθεια και θεραπεία.

Η αυλαία της 6ης Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού άνοιξε με το Συνέδριο Ασφαλούς Παιχνιδιού, στο οποίο συμμετείχαν πέραν των 25 ομιλητών από 12 διαφορετικές χώρες, κυρίως επαγγελματίες του κλάδου, καταξιωμένοι ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών. Το Συνέδριο κάλυψε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων γύρω από το Ασφαλές Παιχνίδι, ενώ τις εργασίες του παρακολούθησαν πέραν των 350 ατόμων, δια ζώσης και διαδικτυακά.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού πραγματοποιήθηκαν πέραν των 30 πολυεπίπεδων δράσεων και πρωτοβουλιών. Οι κυριότερες δράσεις είχαν στο επίκεντρο τους νέους, όπως οι διαδραστικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Unifest στα Πανεπιστήμια Κύπρου, Λευκωσίας, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και Νεάπολις, καθώς και το διαδραστικό παιχνίδι “Keep the game safe quiz”.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικά σεμινάρια προς τους εποπτευόμενους της Αρχής σε όλες τις επαρχίες με αντικείμενο πώς μπορούν να εφαρμόζουν τις πρακτικές ασφαλούς παιχνιδιού εντός των υποστατικών τους. Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν με τη βοήθεια της τεχνολογίας, αφού οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν διαχείριση πελατών μέσω της χρήσης ολογράμματος. Επίσης, πραγματοποιήθηκε σεμινάριο για το προσωπικό των αδειοδοτημένων εταιρειών παροχής υπηρεσιών στοιχήματος για θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και ESG reporting, καθώς και για την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τις Εκθέσεις Εταιρικής Βιωσιμότητας (CSRD). Εξειδικευμένο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε και για τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας και κοινωνικούς λειτουργούς με θέμα «Γυναίκες και Προβληματική Ενασχόληση».

Για πρώτη χρονιά πραγματοποιήθηκε «Road show σε επιχειρήσεις» με εκπαιδευτικά σεμινάρια προς τις διευθύνσεις και τα τμήματα ανθρώπινου δυναμικού μεγάλων εταιρειών ανά το παγκύπριο, με αντικείμενο τον ρόλο τους στην πρόληψη της προβληματικής ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια, καθώς και στην ενίσχυση της ψυχικής υγείας των εργαζομένων. Επιπρόσθετα, σε συνεργασία με το Μουσείο Παραμυθιού πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το θεατρικό παιδαγωγικό εργαστήρι «Μυστικός κώδικας Δύναμη» για παιδιά 5 με 8 ετών, όπου είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν σημαντικές δεξιότητες ζωής.

Ακόμη, σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, μεταδόθηκε το μήνυμα της Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού σε όλους τους ποδοσφαιρικούς αγώνες Α΄ και Β’ Κατηγορίας πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Η Εβδομάδα ολοκληρώθηκε με τη διεξαγωγή δύο αθλητικών διοργανώσεων. Η ΕΑΣ, ως συνδιοργανωτής του ANT1 Soccer Tournament, είχε παρουσία σε όλους τους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν, ενημερώνοντας τα παιδιά για τους κινδύνους που ελλοχεύει η ενασχόληση με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια, καθώς και τους γονείς τους για το πώς μπορούν να αντιληφθούν προβληματικές συμπεριφορές και πώς να τις αντιμετωπίσουν. Ακόμη ένα τουρνουά που έχει καταστεί θεσμός είναι το Τουρνουά Μπάσκετ “Κeep the Ball safe” που πραγματοποιήθηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά, σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας. Εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι, τα παιδιά και οι γονείς τους είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε fun day με δραστηριότητες όπως face painting, παιχνίδι μπάσκετ για παιδιά, e-sports, ενώ καλαθοσφαιριστές της Εθνικής Κύπρου μοίραζαν αυτόγραφα.

Πέραν από τις δράσεις που έχουν αναφερθεί ανωτέρω, όλες οι δράσεις της 6ης Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα www.sgw.cy

Η Πρόεδρος της ΕΑΣ, κ. Ιωάννα Φιάκκου, ανέδειξε σε δηλώσεις της ότι «η Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός, μέσα από τον οποίο η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων ενθαρρύνει τον ανοικτό διάλογο γύρω από την ασφαλή ενασχόληση με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια, με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών, εξειδικευμένων συμβούλων, επαγγελματιών του τομέα, αλλά και των ίδιων των παικτών. Στόχος μας, ως η αρμόδια ρυθμιστική και εποπτική αρχή του τομέα του στοιχήματος, είναι να εμπλέξουμε σε αυτόν τον διάλογο το κοινωνικό σύνολο, ώστε να διασφαλίσουμε ότι το στοίχημα θα παραμείνει στο πλαίσιο της διασκέδασης, αποφεύγοντας έτσι φαινόμενα προβληματικής και παθολογικής συμπεριφοράς».

Όπως διαβεβαίωσε η κ. Φιάκκου, «αποστολή της ΕΑΣ ήταν και παραμένει η αποτελεσματική ρύθμιση της αγοράς, η διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης, η δημιουργία μηχανισμών για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων που ελλοχεύει η παράνομη αγορά, ο καθορισμός των κατάλληλων προϋποθέσεων για την έγκαιρη υιοθέτηση των συνεχών εξελίξεων, με γνώμονα πάντα τη συνεισφορά σε θέματα δημόσιας υγείας και ασφάλειας του κοινωνικού ιστού. Η Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη συμμετοχή των 88 υποστηρικτών μας από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά».