Στοίχημα σημαίνει οποιοδήποτε είδος στοιχήματος διενεργείται επί αθλητικών ή άλλων γεγονότων από αριθμό φυσικών προσώπων που συμμετέχουν σε αυτό, υπό τον όρο ότι τα κέρδη κάθε παίκτη καθορίζονται από το πρόσωπο που διοργανώνει το στοίχημα, πριν ή κατά το χρόνο διενέργειάς του, με αναφορά τόσο στο ποσό που ο κάθε παίκτης κατέβαλε για τη συμμετοχή του στο στοίχημα όσο και στην καθορισμένη τιμή απόδοσης του συγκεκριμένου στοιχήματος. Οποιοδήποτε στοίχημα διεξάγεται κατόπιν εξασφάλισης άδειας στοιχήματος Κλάσης Α ή Β (δηλαδή επίγειου ή διαδικτυακού στοιχήματος).

 

Ρόλος του στοιχήματος στη ζωή μας
Το στοίχημα αποτελεί κομμάτι της ανθρώπινης συμπεριφοράς από τα αρχαία χρόνια και είναι απλά μια μορφή διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Από τις λοταρίες και τα στοιχήματα τις εποχής του Μεσαίωνα μέχρι την εποχή των σύγχρονων πρακτορείων στοιχημάτων, το στοίχημα πάντα ήταν μια κοινωνική ενασχόληση που συνδύαζε την ψυχαγωγία με το κέρδος.

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια σχετικά με το ποσοστό του πληθυσμού που ασχολείται με το στοίχημα, η πλειοψηφία των ατόμων (περίπου το 95%) μένει εντός των πλαισίων της κοινωνικής ενασχόλησης και ξοδεύει μόνο όσα χρήματα έχει την ευχέρεια να χάσει.

 

Ανήκεις και εσύ στο 95% ;;;

… βλέπεις το στοίχημα ως μια ψυχαγωγική ενασχόληση;

… περνάς χρόνο με την παρέα σου χρησιμοποιώντας το στοίχημα και το τυχερό παιχνίδι ως ένα τρόπο κοινωνικοποίησης;

… αγωνιάς και αποκτάς περισσότερο ενδιαφέρον για ένα αθλητικό ή άλλο γεγονός όταν στοιχηματίζεις σε αυτό;

… ασχολείσαι με το στοίχημα ως ένα τρόπο να περνάς τον ελεύθερο του χρόνο;

Αν ταυτίζεσαι με τα πιο πάνω έχεις ήδη εντάξει στη ζωή σου το στοίχημα και το τυχερό παιχνίδι μέσα στα σωστά μέτρα και όρια. Έτσι το στοίχημα βρίσκεται στην ζωή σου ως ψυχαγωγία και ως μια υγιής ενασχόληση στον ελεύθερο σου χρόνο.