Πριν συμμετέχεις στο στοίχημα και το τυχερό παιχνίδι, διάλεξε τι θέλεις να σημαίνει για σένα.

Μέσα από τα παρακάτω διλήμματα, καλείσαι να κάνεις ένα βήμα πίσω και να σκεφτείς τι σημαίνει για εσένα το τυχερό παιχνίδι, ποια είναι η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην κοινωνική με την προβληματική ενασχόληση. Ακολούθησε τα διλήμματα και σκέψου ποια είναι τα όρια σου ανάμεσα στη διασκέδαση και την εξάρτηση, τη νομιμότητα και την παρανομία, τον ενθουσιασμό και την απογοήτευση.

Βάλε τα όρια σου για να παραμείνει το παιχνίδι Νόμιμο, Ενθουσιώδες, Διασκεδαστικό και Ασφαλές.

Σκέψου το παιχνίδι. Παίξε με ασφάλεια.

Ενημερώσου τώρα για το πως να κάνεις το παιχνίδι ασφαλές και ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την προβληματική ενασχόληση με αυτό.

ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ

Είναι σημαντικό να παίζεις στοίχημα στις νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες που ρυθμίζονται από την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων και φέρουν το λογότυπο της.

Όταν συμμετέχεις σε νόμιμες διαδικτυακές εταιρείες μπορείς να εφαρμόσεις εργαλεία αυτοπροστασίας όπως π.χ. να καθορίσεις χρηματικά και χρονικά όρια, καθώς επίσης να αυτοεξαιρεθείς από τη στοιχηματική δραστηριότητα.

Μάθε ποιες είναι οι αδειοδοτημένες στοιχηματικές εταιρείες στην Κύπρο στην επίσημη ιστοσελίδα της Αρχής εδώ.

ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ

Μάθε τι ρισκάρεις εάν συμμετέχεις σε παράνομες εταιρείες.

Η συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα είναι ποινικό αδίκημα και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι το ένα έτος ή/και με χρηματική ποινή μέχρι τις €50.000.

Όταν συμμετέχεις σε παράνομες εταιρείες ρισκάρεις τα λεφτά που έχεις καταθέσεις και τα προσωπικά σου στοιχεία. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι, η Αρχή δεν εξετάζει παράπονα παικτών για παράνομες εταιρείες και δεν δύναται να σε προστατέψει από εξαπάτηση παράνομων εταιρειών.

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ

Είναι σημαντικό η συμμετοχή στο στοίχημα να αποτελεί μια διασκεδαστική ενασχόληση και τρόπο κοινωνικοποίησης. Το στοίχημα πρέπει να βρίσκεται στη ζωή σου ως μια υγιής ενασχόληση στον ελεύθερο σου χρόνο.

Ισορρόπησε τον χρόνο που περνάς απασχολούμενος με το στοίχημα ή τα τυχερά παιχνίδια με τις υπόλοιπες δραστηριότητες και ασχολίες σου.

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ

Μελέτες έδειξαν ότι άνθρωποι που πέρασαν από ευάλωτες ψυχολογικές καταστάσεις στη ζωή τους, είναι πιο επιρρεπείς να αναπτύξουν εξαρτητικές συμπεριφορές.

Φρόντιζε πάντα για την καλή σωματική και ψυχική σου υγεία. Μην δοκιμάσεις να παίξεις αν είσαι αναστατωμένος ή στεναχωρημένος.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ο παίκτης που παίζει με ασφάλεια

  • Έχει έλεγχο του χρόνου και των χρημάτων που ξοδεύει
  • Βλέπει το στοίχημα ως μια μορφή διασκέδασης
  • Δεν ξοδεύει περισσότερα χρήματα από το μηνιαίο του προϋπολογισμό για το στοίχημα

ΡΙΣΚΟ

Το ρίσκο είναι ο μοναδικός κοινός παρονομαστής στη στοιχηματική δραστηριότητα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι το αποτέλεσμα του παιχνιδιού δεν είναι ποτέ σίγουρο και η νίκη δεν είναι ποτέ εξασφαλισμένη.

Οι πιθανότητες για να κερδίσεις δεν αλλάζουν υπέρ σου εάν παίζεις περισσότερο.

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Η δραστηριότητα που δίνει τον μηχανισμό στους ανθρώπους να απαλύνονται από τις στρεσογόνες καταστάσεις της καθημερινότητας και να χαλαρώνουν.

Γνώριζες ότι η υπερβολική ενασχόληση με το στοίχημα  ή τα τυχερά παιχνίδια μπορεί να γίνει εξάρτηση;

Μάθε να αναγνωρίζεις τα σημάδια από νωρίς, ανατρέχοντας στην ιστοσελίδα safergambling.gov.cy

Μην στοιχηματίζεις την ψυχική σου υγεία και την οικογενειακή σου ευτυχία.

ΕΞΑΡΤΗΣΗ

Υπάρχει πιθανότατα να καταλήξεις να χάσεις περισσότερα χρήματα από όσα μπορείς να διαθέσεις από τον μηνιαίο σου εισόδημα.

Όταν παύει να είναι διασκέδαση, τότε μπορείς να οδηγηθείς σε εξαρτητικές συμπεριφορές.

Εάν νιώσεις ότι ξεφεύγεις, μπορείς να αποταθείς στην δωρεάν γραμμή βοήθειας στο 1454.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Τίτλος Άρθρου

Προώθηση μιας δυναμικής εκστρατείας…

Τίτλος Άρθρου

Προώθηση μιας δυναμικής εκστρατείας που να ...

Copyright 2021 © Εθνική Αρχή Στοιχημάτων / Αποποίηση Ευθυνών. All Rights Reserved. / Powered by NETinfo Plc