Μιλώ για το θέμα και ζητώ βοήθεια

Μπορείς σε πρώτο στάδιο να μιλήσεις για το πρόβλημα με το στοίχημα που αντιμετωπίζεις, σε ένα άτομο που εμπιστεύεσαι και που δεν θα σε κρίνει. Αυτό θα σε κάνει να νιώσεις ανακούφιση και να μειώσει πιθανό άγχος και πίεση. Το να έχεις κάποιο δικό σου άτομο να σε υποστηρίζει σε αυτή την προσπάθεια, θα αυξήσει κατά πολύ τις πιθανότητες η προσπάθειά σου να είναι επιτυχής. Επίσης, το να εξωτερικεύεις το πρόβλημά σου συντείνει στο να σταματήσεις να λες τυχόν ψέματα για τη στοιχηματική σου δραστηριότητα και παραδέχεσαι ότι υπάρχει πρόβλημα. Όταν παραδεκτείς ότι αντιμετωπίζεις πρόβλημα εθισμού, είναι πολύ πιο εύκολο να βρεις βοήθεια και να αλλάξεις τη ζωή σου προς το καλύτερο.

Το οικογενειακό και κοινωνικό σου περιβάλλον μπορεί να σε υποστηρίξει ψυχολογικά, αλλά μπορεί να χρειαστείς και επαγγελματική υποστήριξη και συμβουλές.

Η ιστοσελίδα παρέχει ένα ασφαλές περιβάλλον όπου μπορείς να ανατρέξεις για να βρεις πληροφορίες. Μπορείς να συζητήσεις το πρόβλημά σου με κάποιο εξειδικευμένο Σύμβουλο στα θέματα εθισμού στο 1454 ή στο 1456.

Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν προς όλους. Αντιμετωπίζουμε μαζί τις ανησυχίες σου. Κάλεσε τις υπηρεσίες συμβουλευτικής του Κέντρο Πολλαπλής Παρέμβασης, για να μιλήσεις δωρεάν με ένα επαγγελματία σε ένα ασφαλές και εμπιστευτικό περιβάλλον, στον αριθμό 1454.

Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν προς όλους.

Αντιμετωπίζουμε μαζί τις ανησυχίες σου. Κάλεσε τις υπηρεσίες συμβουλευτικής του Κέντρο Πολλαπλής Παρέμβασης, για να μιλήσεις δωρεάν με ένα επαγγελματία σε ένα ασφαλές και εμπιστευτικό περιβάλλον, στον αριθμό 1454.

Ωράριο λειτουργίας 1454:     

 • Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη: 8:00-17:00
 • Τετάρτη, Παρασκευή: 8:00-15:00 

Τις υπόλοιπες ώρες μπορείς να αφήσεις μήνυμα στον τηλεφωνητή για να σε καλέσουν πίσω οι Σύμβουλοι από το Κ.Π.Π.

Στο παρόν στάδιο η γραμμή επικοινωνίας 1454 ακολουθεί το αναγραφόμενο ωράριο. Υπάρχει η πρόθεση σε μεταγενέστερο στάδιο η γραμμή να λειτουργήσει σε 24ωρη βάση.     

Η ιστοσελίδα σε συνεργασία με το Κέντρο Πολλαπλής Παρέμβασης των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, παρέχει δωρεάν επαγγελματική και εμπιστευτική συμβουλευτική υποστήριξη, μέσω της γραμμής επικοινωνίας 1454, τόσο για τον ίδιο τον παίκτη, όσο και για άτομα από το οικογενειακό, φιλικό και κοινωνικό του περιβάλλον.

Η γραμμή εξυπηρετεί τις εξής λειτουργίες:

 • Προσφέρει πληροφόρηση για θέματα παθολογικής ενασχόλησης με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια γενικά και σε βοηθά να κατανοήσεις καλύτερα εάν υπάρχουν συμπεριφορές εθισμού στο στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια και ποιες είναι αυτές σε γενικό πλαίσιο
 • Σε καθοδηγεί και σε ενθαρρύνει να αναγνωρίσεις το πρόβλημα εθισμού, το δικό σου ή κάποιου οικείου σου, να ασχοληθείς και να κινητοποιηθείς για την αντιμετώπισή του
 • Σε στηρίζει κατά τη διαδικασία απεξάρτησης, καθώς και στην υιοθέτηση μιας πιο υγειούς στάσης και συμπεριφοράς.

Εάν αντιληφθείς ότι εσύ ή κάποιο άτομο του περιβάλλοντός σου παρουσιάζει προβλήματα εθισμού στο στοίχημα ή/και τα τυχερά παιχνίδια, κάλεσε τώρα τον αριθμό 1454 για άμεση επικοινωνία με κάποιο εξειδικευμένο σύμβουλο του Κ.Π.Π.

Το Κ.Π.Π παρέχει θεραπευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης από την παθολογική ενασχόληση με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια. Στόχος είναι η εφαρμογή και διατήρηση πλήρους αποχής από οποιαδήποτε συμπεριφορά παθολογικής ενασχόλησης με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια και ανάπτυξη ενός υγιούς τρόπου ζωής μακριά από εξαρτήσεις.

Οι υπηρεσίες προσφέρονται με απόλυτη εχεμύθεια και ανωνυμία και υποστηρίζονται από μια επαρκώς στελεχωμένη διεπαγγελματική ομάδα με κατάρτιση στον τομέα των εξαρτήσεων (αποτελούμενη από ψυχολόγους, νοσηλευτές ψυχικής υγείας, εργοθεραπευτές).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα και τις υπηρεσίες που προσφέρει το Κέντρο Πολλαπλής Παρέμβασης, δείτε εδώ.

Η ανοικτή γραμμή επικοινωνίας 1456 του Κέντρου Συμβουλευτικής Εφήβων και Οικογένειας «ΠΕΡΣΕΑΣ» παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες μέχρι 22 ετών, καθώς και σε άτομα του οικογενειακού, φιλικού και κοινωνικού τους περιβάλλοντος.

Η ανοικτή γραμμή επικοινωνίας 1456 του Κέντρου Συμβουλευτικής Εφήβων και Οικογένειας «ΠΕΡΣΕΑΣ» παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες μέχρι 22 ετών, καθώς και σε άτομα του οικογενειακού, φιλικού και κοινωνικού τους περιβάλλοντος.

Κάλεσε τις υπηρεσίες συμβουλευτικής εφήβων και οικογένειας «ΠΕΡΣΕΑΣ», για να μιλήσεις δωρεάν και εμπιστευτικά με ένα Σύμβουλο, στο 1456.

Ωράριο λειτουργίας 1456:

 • Δευτέρα μέχρι Παρασκευή: 8:00-15:00

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Εφήβων και Οικογένειας «ΠΕΡΣΕΑΣ» ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε εφήβου/ νεαρού ενήλικα μέχρι τα 22 και της οικογένειάς του, μέσα από ομαδικές, και εξατομικευμένες, εντατικές ή βραχυχρόνιες παρεμβάσεις. Στόχος του είναι κάθε μέλος της οικογένειας να μπορέσει να εξελιχθεί και να αποκτήσει αποδοτικότερους τρόπους επικοινωνίας και σχέσεων, όπως και χρήσιμες γονεϊκές δεξιότητες και δεξιότητες ζωής. Τα θεραπευτικά προγράμματα στοχεύουν στην όσο το δυνατό πιο έγκαιρη παρέμβαση ώστε να ανακόπτεται η πορεία του εφήβου και του νεαρού ενήλικα προς την εξάρτηση από παράνομες (ναρκωτικά) και νόμιμες (αλκοόλ) ουσίες, ή άλλες εξαρτητικές συμπεριφορές (τζόγος/διαδίκτυο).

Πρόγραμμα Βραχύχρονης Παρέμβασης
Απευθύνεται σε πειραματικούς/περιστασιακούς χρήστες ουσιών και στις οικογένειες τους. Στόχος είναι να δώσει στους νέους την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία της επιλογής και μέσα από αυτή να προβληματιστούν και να αλλάξουν τη στάση τους γύρω από τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών. Επιπρόσθετοι στόχοι είναι:

 • Ενίσχυση και υποστήριξη οικογενειακού συστήματος
 • Ανάπτυξη και εγκαθίδρυση λειτουργικών σχέσεων επικοινωνίας
 • Δημιουργία και ενίσχυση της γονεϊκής συμμαχίας

Διάρκεια: 3-6 μήνες.

Πρόγραμμα Εντατικής Θεραπείας
Απευθύνεται σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες με συστηματική χρήση, αλλά και στους γονείς τους (λειτουργούν 2 παράλληλα προγράμματα ξεχωριστά για γονείς και για εφήβους και νεαρούς ενήλικες).

ΣΤΟΧΟΙ:

 • Αποχή και σταθεροποίηση της αποχής
 • Ανάπτυξη υπεύθυνης στάσης και αυτονόμηση του εφήβου/ νεαρού ενήλικα
 • Προσωπική ανάπτυξη του εφήβου/ νεαρού ενήλικα
 • Επιμέρους στόχοι για γονείς και έφηβους/ νεαρούς ενήλικες:
 • Ανάπτυξη δεξιοτήτων πρόληψης της υποτροπής
 • Αποδοχή ορίων, ανάληψη ευθυνών και καθηκόντων
 • Ανάπτυξη ενδιαφερόντων, υγιούς ψυχαγωγίας, σχέσεων, εκπαιδευτικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων
 • Ανάπτυξη δεξιοτήτων διαχείρισης συναισθημάτων
 • Επαναπροσδιορισμός ρόλων και ιεραρχίας στην οικογένεια
 • Ανάπτυξη δεξιοτήτων αποτρεπτικών προς τη χρήση ουσιών
 • Διευκόλυνση στην οριοθέτηση σχέσεων παιδιών και γονιών
 • Διευκόλυνση στην ομαλή έκβαση της εφηβείας και της αυτονόμησης του εφήβου/ νεαρού ενήλικα

Διάρκεια: 6 – 9 μήνες (μέση συχνότητα 2-3 συνεδρίες εβδομαδιαία)

Πρόγραμμα Δραστηριοποίησης Γονιών
Απευθύνεται σε γονείς εφήβων και νεαρών ενηλίκων που κάνουν συστηματική χρήση ουσιών, των οποίων τα παιδιά δεν έχουν αναπτύξει θεραπευτικό αίτημα.

ΣΤΟΧΟΙ

 • Η στήριξη, ενίσχυση και δραστηριοποίηση των γονιών έτσι ώστε να κινητοποιήσουν τα παιδιά τους να ζητήσουν βοήθεια
 • Δημιουργία ενός δυνατού γονεϊκού συνασπισμού που θα λειτουργεί υποστηρικτικά για τον κάθε γονιό
 • Ουσιαστική μετακίνηση των γονιών σε αποτρεπτικές στάσεις έναντι της χρήσης ουσιών

Διάρκεια: 6 μήνες (σε ομαδικό, οικογενειακό και ατομικό πλαίσιο)

 

Ανοικτή Τηλεφωνική Γραμμή : 1456
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 8:00- 15:00

Διεύθυνση: Σταγείρων 2 & 4, Ενορία Αγίου Βασιλείου, 2046 Στρόβολος – Λευκωσία
Τηλ: +357 22 464 292
Φαξ: +357 22 305 410
Ηλ. Ταχυδρομείο: [email protected]
FACEBOOK: ΠΕΡΣΕΑΣ Κέντρο Συμβουλευτικής

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα και τις υπηρεσίες που προσφέρει το Κέντρο Συμβουλευτικής Εφήβων και Οικογένειας «ΠΕΡΣΕΑΣ», δείτε εδώ.