Για να κρατήσεις την ενασχόλησή σου με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια ως μια διασκεδαστική δραστηριότητα, θα πρέπει να μπορείς να ελέγχεις πόσο χρόνο και χρήματα ξοδεύεις για αυτή την ενασχόληση. Ο παίκτης ο οποίος παίζει με ασφάλεια, βλέπει το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια ως ένα τρόπο ψυχαγωγίας, δεν στοιχηματίζει περισσότερα από όσα μπορεί να χάσει, και κατανοεί απόλυτα τις πιθανότητες του τυχερού παιχνιδιού. Μπορείς να ακολουθήσεις ορισμένες στρατηγικές για να στοιχηματίζεις με ασφάλεια.
rule-1-eye
Μην βλέπεις το στοίχημα ή τα τυχερά παιχνίδια ως ένα τρόπο να «βγάλεις» χρήματα. Στο τέλος, πιθανότατα να καταλήξεις να χάνεις περισσότερα χρήματα σε σχέση με αυτά που κερδίζεις. Μην ξεχνάς ποτέ να το βλέπεις απλά ως μια μορφή ψυχαγωγίας.
portofoli
Στοιχημάτισε μόνο όσα χρήματα μπορείς να ξοδέψεις από τον μηνιαίο προϋπολογισμό σου και όχι περισσότερα.
money-limit
Καθόρισε τα όρια του χρηματικού ποσού και τη διάρκεια της χρονική περιόδου που ασχολείσαι με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια.
lefta
Μην προσπαθείς να παίξεις για να πάρεις πίσω τα χαμένα ποσά που στοιχημάτισες. Όταν συνεχίζεις να παίζεις, οι πιθανότητες είναι εναντίον σου και δεν θα καταφέρεις να κερδίσεις πίσω τα ποσά που «έπαιξες».
kefali
Μην ασχολείσαι με το στοίχημα ή τα τυχερά παιχνίδια όταν είσαι αναστατωμένος ή στεναχωρημένος. Η ψυχολογική σου κατάσταση επηρεάζει τον τρόπο που στοιχηματίζεις, για αυτό φρόντισε να είσαι σε καλή ψυχολογική κατάσταση όταν ασχολείσαι με τα τυχερά παιχνίδια.
zigaria
Φρόντισε να ισορροπείς τον χρόνο που περνάς απασχολούμενος με το στοίχημα ή τα τυχερά παιχνίδια με τις υπόλοιπες δραστηριότητες και ασχολίες σου.
xeri-kai-karta
Να έχεις μαζί σου μόνο όσα χρήματα μπορείς να στοιχηματίσεις (ανάλογα και με το όριο του χρηματικού ποσού το οποίο έχεις προκαθορίσει) και να αποφεύγεις να έχεις πιστωτικές κάρτες μαζί σου, κατά τη διάρκεια της ενασχόλησής σου με το στοίχημα ή τα τυχερά παιχνίδια.
potiri-karasi
Μην καταναλώνεις αλκοόλ, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της ενασχόλησής σου με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια, καθώς αυτό πιθανόν να επηρεάσει την ικανότητα αντίληψης και την κρίση σου.