ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
Μάθε εάν η ενασχόληση σου με το στοίχημα μπορεί να θεωρηθεί προβληματική.
Συμπλήρωσε τώρα το εργαλείο αυτοαξιολόγησης για να το ανακαλύψεις.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ
ΑΣΦΑΛΕΣ
ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Μάθε πως να κρατήσεις την ενασχόλησή σου με το στοίχημα ως μια ψυχαγωγική και κοινωνική δραστηριότητα!

ΠΟΣΑ ΝΑ ΠΑΙΞΩ
ΜΗΝΙΑΙΟΣ
ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Υπολόγισε πόσα έσοδα / έξοδα έχεις τον μήνα και μάθε πόσα λεφτά μπορείς να διαθέσεις για την στοιχηματική σου δραστηριότητα!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Επικοινώνησε μαζί μας για ερωτήσεις, εισηγήσεις ή οτιδήποτε άλλο σε απασχολεί σχετικά με το ασφαλές παιχνίδι

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 3η Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού

Έναρξη νέας ενημερωτικής εκστρατείας για το Ασφαλές Παιχνίδι
10/02/2021
Young Cities
Το πρόγραμμα Young Cities εφαρμόζεται σε ορεινές κοινότητες
24/05/2021

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 3η Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού 2020 που διοργανώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της για την προστασία του κοινωνικού συνόλου και την πρόληψη της προβληματικής ενασχόλησης με τη στοιχηματική δραστηριότητα και τα τυχερά παιχνίδια.

Περισσότεροι από 40 ειδικοί από την Κύπρο και το εξωτερικό, ανάμεσά τους καταξιωμένοι επαγγελματίες του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών, ακαδημαϊκοί και εκπαιδευτές, μοιράστηκαν με τους συμμετέχοντες στην Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους για τον τομέα του ασφαλούς στοιχηματισμού. Οι συμμετοχές στο Συνέδριο Ασφαλούς Παιχνιδιού ξεπέρασαν τις 300, ενώ κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 25 δράσεις. Σημειωτέον ότι, η πλειοψηφία των δράσεων πραγματοποιήθηκε φέτος διαδικτυακά, ως αποτέλεσμα των πρωτοφανών συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού.

Στόχος της 3ης Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού ήταν η ενημέρωση και  ευαισθητοποίηση του κοινού για την ασφαλή συμμετοχή στο στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια, αλλά και η διερεύνηση τρόπων αντιμετώπισης των κινδύνων που σχετίζονται με την προβληματική στοιχηματική δραστηριότητα. Υπό αυτό το πρίσμα, πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές δράσεις σε διάφορα εμπορικά κέντρα σε ολόκληρη την Κύπρο, αλλά και στοχευμένα σεμινάρια από εκπαιδευτές είτε από Κύπρο είτε από εξωτερικό, για συγκεκριμένες ομάδες-στόχους όπως οι εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι και το προσωπικό των υποστατικών παροχής στοιχηματικών υπηρεσιών, το προσωπικό των καζίνο, μέλη των αθλητικών ομοσπονδιών, στελέχη επιχειρήσεων, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, γονείς, εκπαιδευτικοί σύμβουλοι κ.α. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ευαισθητοποίηση της νεολαίας μέσα από τη διοργάνωση του διαδραστικού διαδικτυακού παιχνιδιού Let’s Keep it a game quiz. Φοιτητές από διάφορα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Κύπρο είχαν την ευκαιρία να μάθουν για το ασφαλές παιχνίδι μέσα από μια διασκεδαστική δραστηριότητα.

Η πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, Ιωάννα Φιάκκου, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη φετινή διοργάνωση, που έριξε αυλαία την Κυριακή 11 Οκτωβρίου: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα της φετινής Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού, παρά τις πρακτικές δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία. Η περαιτέρω ενημέρωση του κοινού για αποτροπή προβληματικών συμπεριφορών, ειδικά εν μέσω της πανδημίας, παραμένει στο επίκεντρο της δράσης της Αρχής. Η Εβδομάδα, στο πλαίσιο των ευρύτερων προσπαθειών της Αρχής για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την ασφαλή συμμετοχή στα τυχερά παιχνίδια, μας έδωσε την κατάλληλη ευκαιρία να υπενθυμίσουμε στο κοινό ότι η υπέρμετρη ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια ελλοχεύει  σοβαρούς κινδύνους».

Η κ. Φιάκκου τόνισε επίσης ότι μέσα από τη διοργάνωση της Εβδομάδας αναδείχθηκε εκ νέου η ανάγκη για ανάπτυξη συνεργειών και συνεργασιών μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, ώστε να εφαρμοστεί μια ολιστική προσέγγιση για προστασία του κοινωνικού ιστού, ενώ διαβεβαίωσε ότι «η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, ως η αρμόδια Αρχή για την αποτελεσματική ρύθμιση του κλάδου του στοιχήματος στην Κύπρο, θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την αποτελεσματική ρύθμιση και εποπτεία, με βασικό γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προστασία από οποιεσδήποτε αρνητικές συνέπειες της προβληματικής ενασχόλησης με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια».