ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
Μάθε εάν η ενασχόληση σου με το στοίχημα μπορεί να θεωρηθεί προβληματική.
Συμπλήρωσε τώρα το εργαλείο αυτοαξιολόγησης για να το ανακαλύψεις.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ
ΑΣΦΑΛΕΣ
ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Μάθε πως να κρατήσεις την ενασχόλησή σου με το στοίχημα ως μια ψυχαγωγική και κοινωνική δραστηριότητα!

ΠΟΣΑ ΝΑ ΠΑΙΞΩ
ΜΗΝΙΑΙΟΣ
ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Υπολόγισε πόσα έσοδα / έξοδα έχεις τον μήνα και μάθε πόσα λεφτά μπορείς να διαθέσεις για την στοιχηματική σου δραστηριότητα!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Επικοινώνησε μαζί μας για ερωτήσεις, εισηγήσεις ή οτιδήποτε άλλο σε απασχολεί σχετικά με το ασφαλές παιχνίδι

Έναρξη νέας ενημερωτικής εκστρατείας για το Ασφαλές Παιχνίδι

3ο Συνέδριο Ασφαλούς Παιχνιδιού
04/09/2020
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 3η Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού
13/10/2020

Έναρξη νέας ενημερωτικής εκστρατείας για το Ασφαλές Παιχνίδι

Με νέα ενημερωτική εκστρατεία εντείνει η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων την προσπάθειά της για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις αρνητικές συνέπειες που ενδέχεται να επιφέρει η υπέρμετρη ενασχόληση με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια. Η εκστρατεία υλοποιείται στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού με ορίζοντα το 2021 – 2023 και συγκεκριμένα της στρατηγικής επιδίωξης για διασφάλιση της προστασίας των παικτών και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

Η εκστρατεία με τίτλο «Διλήμματα 2.0» έχει ως κεντρικό μήνυμα «Σκέψου το παιχνίδι. Παίξε με Ασφάλεια». Πρόκειται για μια εκστρατεία δυναμική, που βραχυπρόθεσμα επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει, να προβληματίσει και να ωθήσει το άτομο να κατανοήσει τι σημαίνει Ασφαλές Παιχνίδι. Μακροπρόθεσμα, σκοπό έχει να συμβάλει στην καλλιέργεια μιας πιο υπεύθυνης και ασφαλούς νοοτροπίας σε σχέση με τη στοιχηματική δραστηριότητα και τα τυχερά παιχνίδια.

Η εκστρατεία σηματοδοτεί την έναρξη μίας σειράς από δράσεις της ΕΑΣ που θα εξελιχθούν στη διάρκεια του έτους για ενημέρωση και προστασία των παικτών και της κοινωνίας ευρύτερα. Κεντρική ιδέα της εκστρατείας είναι τα διλήμματα που προκύπτουν αναπόφευκτα από την ενασχόληση με το στοίχημα, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη να τεθεί όριο ανάμεσα στη διασκέδαση και την εξάρτηση, την ευθύνη και την απώλεια ελέγχου. Περιλαμβάνει περιεκτικές φράσεις που βάζουν το άτομο στη διαδικασία να κάνει ένα βήμα πίσω και να αναλογιστεί τι σημαίνει γι’ αυτόν το τυχερό παιχνίδι, ποια είναι η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην κοινωνική με την προβληματική ενασχόληση. Σκοπός είναι, τα διλήμματα να οδηγήσουν το άτομο να σκεφτεί ποια είναι τα όριά του, να παίξει συνειδητά μέσα σε αυτά και να ζητήσει βοήθεια εάν νομίζει ότι ξεφεύγει.

Σε δηλώσεις της η Πρόεδρος της Αρχής, Ιωάννα Φιάκκου, ανέδειξε ότι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το Υπεύθυνο και Ασφαλές Παιχνίδι αποτελεί προτεραιότητα για την Αρχή. Όπως επεσήμανε, «Η εκστρατεία αυτή αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης και ενισχύει τις δράσεις υλοποίησης του Στρατηγικού μας Σχεδιασμού. Είναι δομημένη σε βασικές προτεραιότητες που στηρίζονται σε διεθνή και εγχώρια ερευνητικά δεδομένα, ενώ έχει τεθεί σε εφαρμογή ένας διαρκής μηχανισμός αξιολόγησής της. Γίνεται αντιληπτό ότι η πρόληψη καθοδηγεί  κάθε πτυχή των ενεργειών της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη του τομέα και την προστασία του κοινού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, την προσπάθεια της Αρχής για διασφάλιση της προστασίας των παικτών, ειδικότερα νεαρών ατόμων και ευάλωτων ομάδων, καθώς και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, θα ενισχύσουν σύντομα η Εθνική Πλατφόρμα Αυτοαποκλεισμού παικτών, το πρότυπο εφαρμογής πρακτικών Ασφαλούς Παιχνιδιού, καθώς και η εφαρμογή των Κανονισμών Προστασίας των παικτών, νεαρών ατόμων και παθολογικών παικτών.

Ενημερωθείτε περαιτέρω για την εκστρατεία μέσα από την ιστοσελίδα www.safergambling.gov.cy/dilemmas2.0  και για το Ασφαλές Παιχνίδι και όλες τις σχετικές ενέργειες της ΕΑΣ μέσα από την ιστοσελίδα https://safergambling.gov.cy/.