ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
Μάθε εάν η ενασχόληση σου με το στοίχημα μπορεί να θεωρηθεί προβληματική.
Συμπλήρωσε τώρα το εργαλείο αυτοαξιολόγησης για να το ανακαλύψεις.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ
ΑΣΦΑΛΕΣ
ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Μάθε πως να κρατήσεις την ενασχόλησή σου με το στοίχημα ως μια ψυχαγωγική και κοινωνική δραστηριότητα!

ΠΟΣΑ ΝΑ ΠΑΙΞΩ
ΜΗΝΙΑΙΟΣ
ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Υπολόγισε πόσα έσοδα / έξοδα έχεις τον μήνα και μάθε πόσα λεφτά μπορείς να διαθέσεις για την στοιχηματική σου δραστηριότητα!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Επικοινώνησε μαζί μας για ερωτήσεις, εισηγήσεις ή οτιδήποτε άλλο σε απασχολεί σχετικά με το ασφαλές παιχνίδι

Το πρόγραμμα Young Cities εφαρμόζεται σε ορεινές κοινότητες

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 3η Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού
13/10/2020
Σε ρυθμούς Euro 2020 με στόχο το ασφαλές στοίχημα και η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων
11/06/2021

Το πρόγραμμα Young Cities εφαρμόζεται σε ορεινές κοινότητες

Young Cities

Με στόχο την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων και την προαγωγή της ενεργού πολιτότητας των νέων, η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων και ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου ανακοίνωσαν την επαναπροκήρυξη του προγράμματος Young Cities – Νεανικές Πόλεις, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου τη Δευτέρα 24 Μαΐου 2021.

Μέσα από μια καινοτόμα και άκρως συμμετοχική διαδικασία που θέτει στο επίκεντρο τη δημιουργικότητα και τη δυναμική των νέων, το Πρόγραμμα αποσκοπεί στη δημιουργία «νεανικών» πόλεων. Ειδικότερα, ακολουθείται η μέθοδος «Τhink and Do Tank», μέσω της οποίας ομάδες νέων από διάφορους δήμους της Κύπρου και με τη βοήθεια έμπειρων καθοδηγητών, καλούνται να ανταλλάξουν ιδέες και προβληματισμούς, να προτείνουν συγκεκριμένες λύσεις και εν τέλει, να δημιουργήσουν συνέργειες για κοινή ανάληψη δράσεων εντός της πόλης τους.

Βασικοί άξονες του προγράμματος «Young Cities» είναι η καλλιέργεια σύγχρονων δεξιοτήτων στους νέους, αλλά και η προαγωγή της ενεργού πολιτότητας. Μέσω του προγράμματος, οι νέοι μπορούν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να παρέμβουν στο κοινωνικό σύνολο στο οποίο ανήκουν, επιφέροντας θετικές αλλαγές τόσο στη δική τους ζωή όσο και των συμπολιτών τους.

Το Πρόγραμμα εφαρμόστηκε κατά τον Σεπτέμβριο του 2020 σε τρεις ακριτικούς Δήμους, στην Αγλαντζιά, την Αθηένου και τη Δερύνεια. Στη διάρκεια εφαρμογής του Προγράμματος δόθηκε η δυνατότητα στους νέους να παρέμβουν στο κοινωνικό σύνολο των Δήμων που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα και να δημιουργήσουν συνέργειες για ανάληψη δράσεων και εισήγηση λύσεων. Ενδεικτικά, στον Δήμο Δερύνειας, οι νέοι εισηγήθηκαν τη δημιουργία πολυχώρου νεολαίας, στον Δήμο Αθηένου προτάθηκε η αναβάθμιση του Πολυκέντρου Νεολαίας με υλικοτεχνική υποδομή και εξοπλισμό, ενώ στον Δήμο Αγλαντζιάς έγινε πρόταση για καλλιτεχνική ανάπτυξη στις γειτονιές του Δήμου. Τα αποτελέσματα από τον πρώτο χρόνο υλοποίησης του Προγράμματος παρουσίασε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού του Κέντρου Κοινωνικής Καινοτομίας (Center for Social Innovation) Δρ Σωτήρης Θεμιστοκλέους.

ΟΝΕΚ και ΕΑΣ, λαμβάνοντας υπόψη την ανταπόκριση των νέων, αποφάσισαν την επαναπροκήρυξη του προγράμματος επιλέγοντας την επέκτασή του σε τρεις ορεινές Κοινότητες. Οι Κοινότητες που θα συμμετέχουν στη δεύτερη φάση του προγράμματος είναι η Κοινότητα Αγίου Θεοδώρου στην επαρχία Λάρνακας, η Κοινότητα Πάχνας στην επαρχία Λεμεσού και η Κοινότητα Ευρύχου στην Επαρχία Λευκωσίας.

Σε δηλώσεις της, η Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, Ιωάννα Φιάκκου, ανέδειξε ότι «το Πρόγραμμα μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης θετικής αλλαγής για τους νέους των Δήμων και των κοινοτήτων που συμμετέχουν σε αυτό. Μέσα από την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του προγράμματος κατά τον πρώτο χρόνο υλοποίησής του και την επίτευξη των στόχων που είχαν τεθεί εξαρχής, κρίναμε επιβεβλημένη την επαναπροκήρυξη και την επέκτασή του σε περισσότερους Δήμους και κοινότητες, δίνοντας την ευκαιρία σε ακόμη περισσότερους νέους της Κύπρου να οραματιστούν την κοινότητα στην οποία θα ήθελαν να ζουν και να δραστηριοποιούνται, αλλά και τα εργαλεία για να πετύχουν τον στόχο τους. Η συμμετοχή των νέων ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και επιβεβαίωσε τη θέληση και όρεξη των νέων για ενεργή συμμετοχή στα τοπικά δρώμενα. Γι’ αυτό και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που ανακοινώνουμε την εφαρμογή του σε ακόμη τρεις κοινότητες, θέλοντας να ενδυναμώσουμε τους νέους για τη διαμόρφωση ενός καλύτερου αύριο για την κοινότητά τους».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, Πρόδρομος Αλαμπρίτης, ανέφερε ότι «Μέσα από το Πρόγραμμα, αποδείχθηκε ακόμα μια φορά ότι η νεολαία μας έχει τις δυνατότητες, την όρεξη, τη θέληση και το όραμα να καταστεί φορέας θετικής κοινωνικής αλλαγής. Αυτό που χρειάζεται, είναι να τους παρέχουμε το βήμα και τα εργαλεία αλλά, κυρίως, να πιστέψουμε σε αυτούς. Τα αποτελέσματα του προγράμματος μέχρι σήμερα ήταν πολύ θετικά, σε πολλαπλά επίπεδα, και γι’ αυτό τον λόγο είναι με ιδιαίτερη ικανοποίηση που ανακοινώνουμε την επαναπροκήρυξη του προγράμματος σε τρεις ορεινές κοινότητες των επαρχιών Λευκωσίας, Λεμεσού και Λάρνακας».

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Young Cities μπορείτε να βρείτε εδώ https://youngcities.org/

Η επαναπροκήρυξη του προγράμματος θα δημοσιευθεί στις ιστοσελίδες των δύο Οργανισμών www.nba.gov.cy και www.onek.org.cy