ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
Μάθε εάν η ενασχόληση σου με το στοίχημα μπορεί να θεωρηθεί προβληματική.
Συμπλήρωσε τώρα το εργαλείο αυτοαξιολόγησης για να το ανακαλύψεις.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ
ΑΣΦΑΛΕΣ
ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Μάθε πως να κρατήσεις την ενασχόλησή σου με το στοίχημα ως μια ψυχαγωγική και κοινωνική δραστηριότητα!

ΠΟΣΑ ΝΑ ΠΑΙΞΩ
ΜΗΝΙΑΙΟΣ
ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Υπολόγισε πόσα έσοδα / έξοδα έχεις τον μήνα και μάθε πόσα λεφτά μπορείς να διαθέσεις για την στοιχηματική σου δραστηριότητα!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Επικοινώνησε μαζί μας για ερωτήσεις, εισηγήσεις ή οτιδήποτε άλλο σε απασχολεί σχετικά με το ασφαλές παιχνίδι

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο εργαστήρι του προγράμματος Active Minds

Δημοσιογραφική διάσκεψη για την παρουσίαση έρευνας και του Προγράμματος “Active Minds”
23/11/2022
Ολοκληρώθηκε το 3ο εκπαιδευτικό εργαστήρι του προγράμματος “Active Minds”
31/03/2023

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο εργαστήρι του προγράμματος Active Minds

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο εκπαιδευτικό εργαστήρι του προγράμματος Active Minds στις 14 και 15 Ιανουαρίου 2023 που πραγματοποιήθηκε στο Περιφερειακό Πολυδύναμο Κέντρο Ακάμα στο χωριό Κάθηκας. Στόχος του εργαστηρίου ήταν να φέρει σε επαφή νέους και νέες μεταξύ 18 και 40 ετών για συζήτηση, συνεργασία και διαδραστικές δραστηριότητες για την απόκτηση δεξιοτήτων ενεργού πολιτότητας και ικανότητας του πολίτη. Συγκεκριμένα, η ικανότητα του πολίτη είναι η ικανότητα των ατόμων να ενεργούν ως υπεύθυνοι πολίτες και να συμμετέχουν πλήρως στον δημόσιο και τον κοινωνικό βίο, κατανοώντας τις κοινωνικές, οικονομικές, νομικές και πολιτικές έννοιες και δομές, καθώς και τις παγκόσμιες εξελίξεις και τη βιωσιμότητα.

Το Πρόγραμμα “Active Minds” υλοποιείται από το Γραφείο Επιτρόπου του Πολίτη και την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων. Η υλοποίηση του πρώτου εργαστηρίου πραγματοποιήθηκε από το ίδρυμα Terra Cypria και το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ. Στο πρώτο διήμερο εργαστήρι έλαβαν μέρος νέοι και νέες από τις επαρχίες Λευκωσίας, Λάρνακας, Λεμεσού και Πάφου.

Η πρώτη θεματική του εργαστηρίου επικεντρώθηκε στα περιβαλλοντικά ζητήματα της Κύπρου και στον ορισμό της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις βέλτιστες πρακτικές που έχουν ήδη εφαρμοστεί στην Κύπρο και στο εξωτερικό, καθώς και να εισηγηθούν πρόσθετες λύσεις για περιβαλλοντικά ζητήματα χωρίς να επιβαρύνεται ο πλανήτης. Ορισμένες από τις λύσεις που εισηγήθηκαν είναι η μείωση της χρήσης πλαστικού, η επιλογή πιο φιλικών προς το περιβάλλον επιλογών μετακίνησης, όπως το ποδήλατο και το λεωφορείο αντί της οδήγησης, η κατανάλωση λιγότερου κρέατος και η εξοικονόμηση νερού.

Ακολούθησε επίσκεψη στο οινοποιείο “Βασιλικόν”, όπου οι συμμετέχοντες περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις, ενημερώθηκαν για τη διαδικασία της οινοπαραγωγής και γεύτηκαν τοπικά κρασιά και εδέσματα. Παράλληλα, απέκτησαν γνώσεις για τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και τη σημασία της προώθησης των μικρών επιχειρήσεων και των τοπικά παραγόμενων προϊόντων.

Η πρώτη μέρα του εργαστηρίου ολοκληρώθηκε με την προβολή του ντοκιμαντέρ “Planet Earth ΙΙ” που εστιάζεται στο αστικό περιβάλλον και τον αγώνα των ζώων για επιβίωση. Οι συμμετέχοντες έθεσαν τους προβληματισμούς τους σχετικά με το ρόλο του ανθρώπου στη διατήρηση ή την καταστροφή του πλανήτη.

Η έμφαση της δεύτερης ημέρας του εργαστηρίου αφορούσε στην ενεργό συμμετοχή των πολιτών και στην εφαρμογή της κριτικής και εφευρετικής τους σκέψης για να προτείνουν λύσεις και να λάβουν αποφάσεις για ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο μέλλον. Σχεδιάζοντας έναν παιχνίδι αφήγησης και ένα εργαστήρι για την ανάπτυξη εργαλείων υποστήριξης αποφάσεων και πολιτικής, οι εκπαιδευτές έδωσαν στους συμμετέχοντες ιδέες και πόρους που βοήθησαν τόσο στην αυτοέκφρασή τους όσο και στην παρακίνησή τους να αναλάβουν δράση.

Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, το εργαστήριο τους παρείχε τα εργαλεία και τις γνώσεις για την ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής και ικανότητας του πολίτη. Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη για διοργάνωση παρόμοιων εργαστηρίων, τόσο για ενθάρρυνση του Κυπριακού κοινού για ανάληψη πρωτοβουλιών, όσο και για ενημέρωση τους για τις υφιστάμενες ευκαιρίες για ενεργό πολιτότητα.

Το πρόγραμμα Active Minds θα συνεχίσει τις εκπαιδεύσεις και την υλοποίηση εργαστηρίων στις υπόλοιπες επαρχίες της Κύπρου το επόμενο χρονικό διάστημα.

Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις ανακοινώσεις των εργαστηρίων στην ιστοσελίδα του προγράμματος: www.activeminds.cy/ ή να επικοινωνήσετε μαζί με τη Λειτουργό Προγράμματος στο [email protected].