ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
Μάθε εάν η ενασχόληση σου με το στοίχημα μπορεί να θεωρηθεί προβληματική.
Συμπλήρωσε τώρα το εργαλείο αυτοαξιολόγησης για να το ανακαλύψεις.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ
ΑΣΦΑΛΕΣ
ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Μάθε πως να κρατήσεις την ενασχόλησή σου με το στοίχημα ως μια ψυχαγωγική και κοινωνική δραστηριότητα!

ΠΟΣΑ ΝΑ ΠΑΙΞΩ
ΜΗΝΙΑΙΟΣ
ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Υπολόγισε πόσα έσοδα / έξοδα έχεις τον μήνα και μάθε πόσα λεφτά μπορείς να διαθέσεις για την στοιχηματική σου δραστηριότητα!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Επικοινώνησε μαζί μας για ερωτήσεις, εισηγήσεις ή οτιδήποτε άλλο σε απασχολεί σχετικά με το ασφαλές παιχνίδι

Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού 5-11 Οκτωβρίου 2020

Καθεστώς Στοιχήματος και Τυχερών Παιχνιδιών στην Κύπρο: Νόμιμα και Παράνομα
08/04/2020
3ο Συνέδριο Ασφαλούς Παιχνιδιού
04/09/2020

Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού 5-11 Οκτωβρίου 2020

Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων διοργανώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά την Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού από τις 5 μέχρι τις 11 Οκτωβρίου 2020. Η διοργάνωση στοχεύει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού, καθώς και στην εμπλοκή και κινητοποίηση της ευρύτερης κοινωνίας σε θέματα προώθησης του Ασφαλούς Παιχνιδιού και προστασίας του κοινού από οποιεσδήποτε επιβλαβείς συνέπειες της ενασχόλησης με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια.

Η έναρξη της Εβδομάδας θα δοθεί με το 3ο Συνέδριο Ασφαλούς Παιχνιδιού. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια, παρουσιάσεις, διαδραστικά παιχνίδια και δραστηριότητες από τους εμπλεκόμενους φορείς.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία μέσα από τις δράσεις της Εβδομάδας να ενημερωθεί για το τι σημαίνει ασφαλές παιχνίδι, τα μέτρα αυτοπροστασίας που μπορεί να θέσει ένας παίκτης, καθώς και τρόπους αντιμετώπισης της διαταραχής τυχερών παιχνιδιών, με απώτερο σκοπό να παραμείνει το τυχερό παιχνίδι διασκέδαση για τα άτομα που αποφασίζουν να ασχοληθούν με αυτό.

Απώτερος στόχος, είναι η καθιέρωση της Εβδομάδας ως μια πλατφόρμα ενημέρωσης και εποικοδομητικού διαλόγου για το Ασφαλές Παιχνίδι, καθώς και μια συνέργεια μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών εμπλέκοντας ένα ευρύ φάσμα της κοινωνίας: εργαζόμενους στο κλάδο των τυχερών παιχνιδιών, παίκτες, οικογένεια και φίλοι, κοινωνία.

Το μήνυμα της Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού είναι «Ενημερώσου για να παραμείνει το παιχνίδι διασκέδαση/Let’s keep it a game». Η ασφαλής συμμετοχή στα τυχερά παιχνίδια υποδηλώνει ότι, το άτομο που θα αποφασίσει να συμμετέχει στα τυχερά παιχνίδια, θα το πράξει χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τον εαυτό του ή τους γύρω του.

Το πρόγραμμα της Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού 2020 θα ανακοινωθεί σύντομα και θα ανανεώνεται συνεχώς. Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις της Εβδομάδας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.sgw.cy

Φέτος, ακολουθώντας τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές και τις εισηγήσεις της επιστημονικής κοινότητας, η Αρχή αποφάσισε τη μετονομασία του Υπεύθυνου Παιχνιδιού σε Ασφαλές Παιχνίδι, καθώς και τον επανασχεδιασμό της ταυτότητας της Εβδομάδας. Η εστίαση στο ασφαλές παιχνίδι αναδεικνύει την ευθύνη της πολιτείας και των παρόχων τυχερών παιχνιδιών να ενισχύσουν περαιτέρω τους μηχανισμούς προστασίας των παικτών. Το «Υπεύθυνο Παιχνίδι» ως φράση, υποδηλώνει ότι ο παίκτης είναι κατά κύριο λόγο υπεύθυνος για την προστασία του εαυτού του. Η επικρατούσα αυτή αντίληψη αν και ορθή, πρέπει να τύχει αναθεώρησης και διεύρυνσης. Με τη φράση «Ασφαλές Παιχνίδι» τονίζεται ότι πέραν της ατομικής ευθύνης, υπάρχει σαφής ευθύνη τόσο στην πολιτεία και τα όργανα της, όσο και στους παρόχους τυχερών παιχνιδιών και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στον κλάδο.

Επιπρόσθετα, το κοινό μπορεί να λάβει περισσότερη πληροφόρηση για το Ασφαλές Παιχνίδι στην ιστοσελίδα www.safergambling.gov.cy

Τέλος, η Αρχή ενημερώνει το κοινό ότι, οι δράσεις της Εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις οδηγίες και τα εκάστοτε διατάγματα του Υπουργού Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ενημερώσου για να παραμείνει το παιχνίδι διασκέδαση!