ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
Μάθε εάν η ενασχόληση σου με το στοίχημα μπορεί να θεωρηθεί προβληματική.
Συμπλήρωσε τώρα το εργαλείο αυτοαξιολόγησης για να το ανακαλύψεις.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ
ΑΣΦΑΛΕΣ
ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Μάθε πως να κρατήσεις την ενασχόλησή σου με το στοίχημα ως μια ψυχαγωγική και κοινωνική δραστηριότητα!

ΠΟΣΑ ΝΑ ΠΑΙΞΩ
ΜΗΝΙΑΙΟΣ
ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Υπολόγισε πόσα έσοδα / έξοδα έχεις τον μήνα και μάθε πόσα λεφτά μπορείς να διαθέσεις για την στοιχηματική σου δραστηριότητα!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Επικοινώνησε μαζί μας για ερωτήσεις, εισηγήσεις ή οτιδήποτε άλλο σε απασχολεί σχετικά με το ασφαλές παιχνίδι

Επιστρέφει δυναμικά για τρίτη διαδοχική χρονιά το Young Cities!

Ομιλία Προέδρου ΕΑΣ – 6ο Συνέδριο Ασφαλούς Παιχνιδιού
03/11/2023
Εργαστήρι Graffiti Street Art για εφήβους σε συνεργασία με τον ΘΟΚ
29/08/2023

Επιστρέφει δυναμικά για τρίτη διαδοχική χρονιά το Young Cities!

Επιστρέφει δυναμικά το πρόγραμμα ‘Young Cities – Νεανικές πόλεις’, που υλοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά με ιδιαίτερη επιτυχία και τη συμμετοχή δεκάδων νέων.

Το Young Cities είναι μια καινοτόμα και άκρως συμμετοχική πρωτοβουλία, που θέτει στο επίκεντρο της την ενδυνάμωση και δημιουργική εμπλοκή των νέων στην αντιμετώπιση προκλήσεων στην τοπική τους κοινότητα. Οι υπεύθυνοι φορείς του προγράμματος είναι ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, ενώ την υλοποίηση του ανέλαβαν οι οργανισμοί Center for Social Innovation (CSI), και Research and Education of Social Empowerment and Transformation (RESET).

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στη δημιουργία «Νεανικών» πόλεων, μέσα από την ανάπτυξη και υλοποίηση προτάσεων με πολλαπλασιαστικό όφελος και επικεντρώνεται στη βελτιστοποίηση του κοινωνικού πλαισίου για τους ίδιους τους νέους αλλά και τους δημότες-συμπολίτες τους. Επιμέρους στόχος του έργου είναι η καλλιέργεια σύγχρονων δεξιοτήτων μεταξύ των νέων,  αλλά και η προαγωγή της κουλτούρας της ενεργού πολιτότητας. Το Young Cities απευθύνεται σε νέους μεταξύ 14-35 ετών. Στον πρώτο κύκλο (2020-2021) συμμετείχαν οι δήμοι Αγλαντζιάς, Δερύνειας και Αθηένου, ενώ στον δεύτερο κύκλο (2021-2022) συμμετείχαν οι κοινότητες Ευρύχου, Αγίου Θεοδώρου και Πάχνας.

Όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου με τη συμμετοχή εκπροσώπων των υπεύθυνων φορέων και των οργανισμών που υλοποιούν το Young Cities, στον τρίτο κύκλο του προγράμματος (2023-2024) θα συμμετέχουν οι Δήμοι Λευκωσίας, Γερμασόγειας και Αραδίππου και οι κοινότητες Αγρού, Καλοπαναγιώτη, Ομόδους, Βουνιού, Φοινιού και Κοιλανίου.

Η Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, κ. Ιωάννα Φιάκκου, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, χαρακτήρισε καίριας σημασίας την υλοποίηση προγραμμάτων που συμβάλλουν στην ενίσχυση των δεξιοτήτων των νέων και την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης. «Το πρόγραμμα Young Cities εντάσσεται στο πλαίσιο της Στρατηγικής Ασφαλούς Παιχνιδιού της Αρχής για έμμεση πρόληψη προβληματικών και παθολογικών συμπεριφορών και στοχεύει στην ενδυνάμωση των νέων και ανάπτυξη προστατευτικών παραγόντων και μείωση παραγόντων κινδύνου. Είναι ένα πρωτοποριακό και καινοτόμο πρόγραμμα για τα κυπριακά δεδομένα και τη σημερινή πραγματικότητα. Η συμμετοχή των νέων ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και επιβεβαίωσε τη θέληση και όρεξη τους για ενεργή συμμετοχή στα τοπικά δρώμενα και να λειτουργήσουν οι ίδιοι ως πρεσβευτές θετικών αλλαγών στην τοπική κοινωνία. Εγκαινιάζουμε τον τρίτο κύκλο του προγράμματος, με τη συμμετοχή περισσότερων νέων, αφού σε περίοδο δύο ετών θα συμμετέχουν 24 Δήμοι και Κοινότητες».

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας, κ. Κλεάνθης Κουτσόφτας, εξήγησε από την πλευρά του ότι «το πρόγραμμα στηρίζεται στην αξιοποίηση της μεθοδολογίας “Think and Do”, με βασικά χαρακτηριστικά τη δημιουργία ‘Oμάδας Σκέψης’ με νέους, για ανταλλαγή ιδεών και καταγραφή των προκλήσεων στους τοπικούς δήμους και διαμόρφωση ‘Δράσεων’, για υλοποίηση των ιδεών μέσα από συνέργειες με τοπικούς φορείς και άλλους ενδιαφερόμενους. Παράλληλα, το πρόγραμμα στοχεύει στο να παρέχει στους συμμετέχοντες την κατάλληλη εκπαίδευση σε θέματα ηγεσίας, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ανάπτυξη κριτικής σκέψης και δεξιοτήτων διαπραγμάτευσης».

Από πλευράς του, ο Δρ. Σωτήρης Θεμιστοκλέους, Διευθυντής Στρατηγικής Ανάπτυξης στο Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας, αναφέρθηκε στην θετική εξέλιξη του προγράμματος Young Cities, τα πρώτα δύο χρόνια υλοποίησής του, σημειώνοντας πως «Τα επιτυχημένα αποτελέσματα του προγράμματος και η απήχηση που έχει στους Δήμους και στις Κοινότητες αποδεικνύουν πως οι νέοι, αν τους δοθεί η ευκαιρία και το κίνητρο, μπορούν να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στα κοινά και να επιφέρουν θετική αλλαγή».

Η Δρ. Ελίζα Πατούρης, Συνιδρύτρια και Διευθύντρια του διεθνούς Κέντρου Έρευνας και Εκπαίδευσης στην Κοινωνική Ενδυνάμωση και τον Μετασχηματισμό και Εκπαιδευτική, επιμελήτρια του προγράμματος Young Cities, εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για την επιτυχημένη πορεία του προγράμματος και παρουσίασε τις βασικές δραστηριότητες και στόχους του προγράμματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μέχρι στιγμής έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα περισσότεροι από 150 νέοι, ετοιμάζοντας καλλιτεχνικές παρεμβάσεις, θεματικά πάρκα και χώρους πολυμέσων, ανοίγοντας νέους δρόμους δημιουργικότητας και συμμετοχικότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στον πιο κάτω σύνδεσμο https://youngcities.org/