ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
Μάθε εάν η ενασχόληση σου με το στοίχημα μπορεί να θεωρηθεί προβληματική.
Συμπλήρωσε τώρα το εργαλείο αυτοαξιολόγησης για να το ανακαλύψεις.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ
ΑΣΦΑΛΕΣ
ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Μάθε πως να κρατήσεις την ενασχόλησή σου με το στοίχημα ως μια ψυχαγωγική και κοινωνική δραστηριότητα!

ΠΟΣΑ ΝΑ ΠΑΙΞΩ
ΜΗΝΙΑΙΟΣ
ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Υπολόγισε πόσα έσοδα / έξοδα έχεις τον μήνα και μάθε πόσα λεφτά μπορείς να διαθέσεις για την στοιχηματική σου δραστηριότητα!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Επικοινώνησε μαζί μας για ερωτήσεις, εισηγήσεις ή οτιδήποτε άλλο σε απασχολεί σχετικά με το ασφαλές παιχνίδι

Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα του προγράμματος Young Cities

Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού 4-10 Οκτωβρίου 2021
06/08/2021
4o Συνέδριο Ασφαλούς Παιχνιδιού στις 4 Οκτωβρίου 2021
23/09/2021

Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα του προγράμματος Young Cities

Young Cities

Το πρόγραμμα «Young Cities – Νεανικές Πόλεις», καθώς και την πορεία της υλοποίησής του, παρουσίασαν στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στο Σκαλί Αγλαντζιάς την Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021 η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων και ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου. Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι Προέδροι των δύο οργανισμών, καθώς και ο Επίτροπος του Πολίτη, κύριος Παναγιώτης Σεντώνας.

Το πρόγραμμα τέθηκε σε εφαρμογή τον Σεπτέμβριο του 2020 στους τρεις ακριτικούς Δήμους, Αγλαντζιά, Αθηένου και Δερύνεια, ενώ τον περασμένο Μάιο ανακοινώθηκε η επέκτασή του στις κοινότητες Άγιος Θεόδωρος (Λάρνακα), Πάχνα (Λεμεσός) και Ευρύχου (Λευκωσία), ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε ακόμη περισσότερους νέους της Κύπρου να αναλάβουν δράση και να γίνουν φορείς θετικής αλλαγής στο κοινωνικό σύνολο στο οποίο ανήκουν.

Ειδικότερα, στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία «νεανικών» πόλεων μέσα από μια καινοτόμα και συμμετοχική διαδικασία που αποσκοπεί στην ενδυνάμωση των δεξιοτήτων και την προαγωγή της ενεργού πολιτότητας των νέων. Με την εφαρμογή της μεθόδου «Τhink and Do Tank» και με τη βοήθεια έμπειρων καθοδηγητών, ομάδες νέων από  δήμους και κοινότητες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα καλούνται να ανταλλάξουν ιδέες και προβληματισμούς, να προτείνουν συγκεκριμένες λύσεις και εν τέλει, να αναλάβουν δράση, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια θετική αλλαγή στην κοινότητα τους.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου έγινε εκτενής αναφορά στις προτάσεις που επιχορηγήθηκαν κατά τον πρώτο κύκλο υλοποίησης του προγράμματος, καθώς και στα αποτελέσματά τους. Ειδικότερα, στον Δήμο Δερύνειας οι συμμετέχοντες πρότειναν τη δημιουργία πολυχώρου νεολαίας, στον Δήμο Αθηένου την αναβάθμιση του Πολυκέντρου Νεολαίας με υλικοτεχνική υποδομή και εξοπλισμό, ενώ στον Δήμο Αγλαντζιάς την καλλιτεχνική ανάπτυξη των γειτονιών του Δήμου. Εκπρόσωποι από τους τρεις Δήμους είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τις εμπειρίες που αποκόμισαν από το πρόγραμμα και να λειτουργήσουν ως Πρεσβευτές για τους νέους των κοινοτήτων που θα συμμετέχουν στον δεύτερο κύκλο.

Σε δηλώσεις της, η Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, κυρία Ιωάννα Φιάκκου, ανέδειξε ότι «Το Young Cities αποτελεί ένα από τα προγράμματα έμμεσης πρόληψης από προβληματικές συμπεριφορές στους νέους, που υλοποιεί η Αρχή στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδιασμού. Είναι ένα πρόγραμμα που ξεφεύγει από τη θεωρία και προτείνει πρακτικούς τρόπους εμπλοκής της νεολαίας στα θέματα που την απασχολούν. Όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα ένα περίπου χρόνο πριν, τον Σεπτέμβριο του 2020, είχαμε συγκρατημένη αισιοδοξία για τα αποτελέσματα. Όμως οι νέοι όχι μόνο μας διέψευσαν, αλλά μας εντυπωσίασαν. Η συμμετοχή των νέων ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και επιβεβαίωσε τη θέληση και όρεξη τους για ενεργή συμμετοχή στα τοπικά δρώμενα».

Η αναπληρώτρια Εκτελεστική Διευθύντρια του ΟΝΕΚ, κυρία Μαρία Καζαμία Κωσταρά, δήλωσε ότι «το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία για την καλλιέργεια και ανάπτυξη δεξιοτήτων, καθώς επίσης και της κουλτούρας της ενεργού πολιτότητας, αφού οι ίδιοι οι νέοι που συμμετείχαν στο πρόγραμμα έχουν καταστεί πλέον φορείς για θετική αλλαγή στο τοπικό και κοινωνικό τους περιβάλλον.

Το πρόγραμμα Young Cities υλοποιείται από τους ανάδοχους φορείς Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας (Center for Social Innovation) και το RESET.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ https://youngcities.org/