ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
Μάθε εάν η ενασχόληση σου με το στοίχημα μπορεί να θεωρηθεί προβληματική.
Συμπλήρωσε τώρα το εργαλείο αυτοαξιολόγησης για να το ανακαλύψεις.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ
ΑΣΦΑΛΕΣ
ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Μάθε πως να κρατήσεις την ενασχόλησή σου με το στοίχημα ως μια ψυχαγωγική και κοινωνική δραστηριότητα!

ΠΟΣΑ ΝΑ ΠΑΙΞΩ
ΜΗΝΙΑΙΟΣ
ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Υπολόγισε πόσα έσοδα / έξοδα έχεις τον μήνα και μάθε πόσα λεφτά μπορείς να διαθέσεις για την στοιχηματική σου δραστηριότητα!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Επικοινώνησε μαζί μας για ερωτήσεις, εισηγήσεις ή οτιδήποτε άλλο σε απασχολεί σχετικά με το ασφαλές παιχνίδι

6η Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού 9-15 Οκτωβρίου 2023

Νόμιμα και Παράνομα Τυχερά Παιχνίδια στην Κύπρο
04/08/2023
Μνημόνιο Συνεργασίας ΕΑΣ με το Μουσείο Παραμυθιού
29/06/2023

6η Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού 9-15 Οκτωβρίου 2023

Για 6η συνεχή χρονιά, η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων διοργανώνει την Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού, με στόχο την ενημέρωση των παικτών και του κοινού για την ασφαλή ενασχόληση με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια.

Η Εβδομάδα πραγματοποιείται φέτος με κεντρικό μήνυμα «Απόλαυσε το παιχνίδι, παίξε με ασφάλεια», μεταξύ 9 και 15 Οκτωβρίου 2023. Η έναρξη της Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού θα δοθεί με το 6ο Συνέδριο Ασφαλούς Παιχνιδιού, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της Εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν πολυεπίπεδες δράσεις όπως παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια, διαδραστικά παιχνίδια.

Στόχος της ΕΑΣ είναι η ενημέρωση του κοινού για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να κρατήσει ασφαλή την ενασχόλησή του με τα τυχερά παιχνίδια, τα εργαλεία αυτοπροστασίας που έχει στη διάθεσή του ένας παίκτης, τους κινδύνους της προβληματικής ενασχόλησης και τις επιβλαβείς συνέπειες στην κοινωνία, καθώς επίσης με ποιους τρόπους μπορεί να αναζητήσει κάποιος βοήθεια και θεραπεία. Μέσα από την Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού, η Αρχή επιδιώκει να προβληματίσει το κοινό για τη σχέση του με τα τυχερά παιχνίδια, με βασικό ζητούμενο να παραμείνει το παιχνίδι ευχάριστο, υγιές και ασφαλές. Η Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και στην εμπλοκή και κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων μερών στην δημιουργία ενός προστατευτικού περιβάλλοντος που να αποτρέπει προβληματικές συμπεριφορές.

Η Πρόεδρος της ΕΑΣ, κυρία Ιωάννα Φιάκκου ανέδειξε σε δηλώσεις της ότι, η ΕΑΣ ακολουθεί μία ολιστική προσέγγιση βασισμένη στο μοντέλο της δημόσιας υγείας.  Όπως επεσήμανε, «η Εβδομάδα υλοποιείται στο πλαίσιο της Στρατηγικής Ασφαλούς Παιχνιδιού, η οποία βασίζεται στη προσέγγιση της δημόσιας υγείας στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών. Στόχος μας η μείωση της βλάβης από την ενασχόληση με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια διασφαλίζοντας έτσι αυξημένη προστασία και πρόσθετα οφέλη στην κοινότητα, καθώς επίσης η βιωσιμότητα του τομέα». Η κ. Φιάκκου υπογράμμισε ότι στόχος της Αρχής είναι η προστασία των παικτών και της κοινωνίας από τις επιβλαβείς συνέπειες ενασχόλησης με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια και παράλληλα η ενδυνάμωση και βιώσιμη ανάπτυξη του τομέα του στοιχήματος και των τυχερών παιχνιδιών. Επιπλέον, ανέφερε ότι «πλέον η Εβδομάδα έχει καθιερωθεί ως θεσμός, κάτι το οποίο υποστηρίζει η ολοένα αυξημένη συμμετοχή του κοινού κάθε χρόνο στις δράσεις που υλοποιούνται κατά τη διάρκεια της. Το κοινό συμμετέχει και ενημερώνεται ανοικτά για θέματα που αφορούν το ασφαλές παιχνίδι και συζητά ανοικτά για τις προβληματικές συμπεριφορές, βοηθώντας έτσι στην εξάλειψη του στίγματος γύρω από την ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες για το ασφαλές παιχνίδι μέσω της ιστοσελίδας www.safergambling.gov.cy, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της 6ης Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού, μέσω της ιστοσελίδας www.sgw.cy

Απόλαυσε το παιχνίδι, παίξε με ασφάλεια!