ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
Μάθε εάν η ενασχόληση σου με το στοίχημα μπορεί να θεωρηθεί προβληματική.
Συμπλήρωσε τώρα το εργαλείο αυτοαξιολόγησης για να το ανακαλύψεις.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ
ΑΣΦΑΛΕΣ
ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Μάθε πως να κρατήσεις την ενασχόλησή σου με το στοίχημα ως μια ψυχαγωγική και κοινωνική δραστηριότητα!

ΠΟΣΑ ΝΑ ΠΑΙΞΩ
ΜΗΝΙΑΙΟΣ
ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Υπολόγισε πόσα έσοδα / έξοδα έχεις τον μήνα και μάθε πόσα λεφτά μπορείς να διαθέσεις για την στοιχηματική σου δραστηριότητα!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Επικοινώνησε μαζί μας για ερωτήσεις, εισηγήσεις ή οτιδήποτε άλλο σε απασχολεί σχετικά με το ασφαλές παιχνίδι

Ολοκληρώθηκε η Πρώτη Εβδομάδα Ενημέρωσης Υπεύθυνου Παιχνιδιού

Διενέργεια ποσοτικής έρευνας ανάμεσα σε νεοσύλλεκτους εθνοφρουρούς για την ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια – Δελτίο Τύπου
29/08/2019
Παρουσίαση αποτελεσμάτων Παγκύπριας Ποσοτικής Έρευνας
25/07/2018

Ολοκληρώθηκε η Πρώτη Εβδομάδα Ενημέρωσης Υπεύθυνου Παιχνιδιού

Πλειάδα ατόμων από όλη την Κύπρο συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για την Πρώτη Εβδομάδα Ενημέρωσης για το Υπεύθυνο Παιχνίδι που διοργάνωσαν από κοινού η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων και η Εθνική Αρχή Παιγνίων και Εποπτείας Καζίνο, από τις 8 έως τις 14 Οκτωβρίου.

Οι δράσεις ολοκληρώθηκαν χθες με το διαμοιρασμό υλικού στα εμπορικά πολυκαταστήματα Πάφου και Λευκωσίας.

Σκοπό της εβδομάδας αποτέλεσε η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση του κοινού και των εμπλεκόμενων μερών σχετικά με το Υπεύθυνο και Ασφαλές Παιχνίδι και τους κινδύνους που ελλοχεύει η αλόγιστη συμμετοχή στα τυχερά παιχνίδια.

Η έναρξη της εβδομάδας δόθηκε με το Συνέδριο Υπεύθυνου Παιχνιδιού στις 8 Οκτωβρίου στη Λευκωσία. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου περισσότεροι από 250 σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις τοποθετήσεις των φορέων του κλάδου των παιγνίων, των ειδικών σε θέματα υπεύθυνου παιχνιδιού από την Κύπρο και το εξωτερικό και να θέσουν τα ερωτήματά τους. Επιπρόσθετα, οι παρευρισκομένοι παρακολούθησαν βέλτιστες πρακτικές που ακολουθούν άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε. σε θέματα που αφορούν το ασφαλές παιχνίδι και την προστασία του κοινού.

Θετική ήταν η ανταπόκριση των φοιτητών στις διαδραστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Frederick, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις πρακτικές υπεύθυνου παιχνιδιού και να προβληματιστούν για τη δική του συμμετοχή στα τυχερά παιχνίδια. Πολύ σημαντική ήταν και η συμμετοχή στο διήμερο εργαστήρι “Design Sprint for Responsible and Safe Gaming” που συνδιοργάνωσαν οι Αρχές με τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, το οποίο ακολούθησε τη μέθοδο σχεδιαστικής σκέψης και στο οποίο οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν ιδέες και να προτείνουν λύσεις σχετικά με την διασφάλιση του Ασφαλούς Παιχνιδιού.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων παρουσιάστηκε επίσης το βιβλίο της Βρετανίδας ψυχολόγου και συγγραφέα, Liz Karter, με τίτλο «Γυναίκες και Προβληματική Ενασχόληση με τα Τυχερά Παιχνίδια». Η κα. Karter, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους μια γυναίκα μπορεί να οδηγηθεί σε εθισμό στα τυχερά παιχνίδια και πως μπορεί να αντιμετωπίσει την οποιαδήποτε προβληματική συμπεριφορά σε αυτά.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας επαγγελματίες του κλάδου των παιγνίων, αλλά και ψυχολόγοι, νοσηλευτές, κλινικοί ψυχοθεραπευτές, κ.ά. είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά σεμινάρια για την προβληματική ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια και την πρακτική εφαρμογή μεθόδων πρόληψης, παρέμβασης αλλά και αντιμετώπισης προβληματικών συμπεριφορών απέναντι στα τυχερά παιχνίδια.

Η Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, κ. Ιωάννα Φιάκκου, ανέφερε πως η ανταπόκριση του κοινού στις εκδηλώσεις ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών και αύξησε τις απαιτήσεις τόσο για τις δράσεις και ενέργειες του αμέσως επόμενου χρονικού διαστήματος, όσο και της διοργάνωσης της δεύτερης Εβδομάδας Ενημέρωσης Υπεύθυνου και Ασφαλούς Παιχνιδιού, η οποία προγραμματίζεται για την ερχόμενη χρονιά. «Διαφάνηκε, μέσα από την αθρόα συμμετοχή τόσο του κοινού όσο και επαγγελματιών του κλάδου πως υπάρχει μεγάλη ζήτηση για την προώθηση του υπεύθυνου παιχνιδιού και την αντιμετώπιση της προβληματικής ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια. Με την εμπειρία και τη γνώση που αποκομίσαμε από τη φετινή πρώτη διοργάνωση και θέτοντας ακόμα πιο υψηλούς στόχους θα προχωρήσουμε στον σχεδιασμό ενός εμπλουτισμένου προγράμματος για την επόμενη Εβδομάδα Ενημέρωσης για το Υπεύθυνο Παιχνίδι, με στόχο να καταστεί θεσμός. Βεβαίως, διάφορες άλλες σχετικές δράσεις θα τροχοδρομηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς.», ανέφερε η κ. Φιάκκου.
Στόχος των Αρχών είναι να διατηρηθεί το στοίχημα και το τυχερό παιχνίδι ως ένα είδος ψυχαγωγίας και διασκέδασης και όχι μέσο πλουτισμού, με απώτερο σκοπό και στόχο την ελαχιστοποίηση των αρνητικών συνεπειών από την προβληματική ενασχόληση με αυτά.

Στο πλαίσιο αυτό, προωθείται η δημιουργία Κέντρου Υπεύθυνου Παιχνιδιού (Responsible Gaming Center), το οποίο θα επιβλέπει την εθνική στρατηγική για το υπεύθυνο παιχνίδι, θα συντονίζει όλες τις δραστηριότητες που προωθούν το υπεύθυνο παιχνίδι, θα εφαρμόζει ερευνητικά προγράμματα και θα παρέχει 24ωρη βοήθεια τόσο στους παίκτες όσο και στο οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον.

Αναλυτικός απολογισμός της εβδομάδας θα κατατεθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, αφού θα έχουν ληφθεί υπόψη και τα σχόλια των εκπαιδευτών.

Για το φωτογραφικό υλικό από τις εκδηλώσεις της Εβδομάδας Ενημέρωσης Υπεύθυνου Παιχνιδιού πατήστε εδώ.