ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
Μάθε εάν η ενασχόληση σου με το στοίχημα μπορεί να θεωρηθεί προβληματική.
Συμπλήρωσε τώρα το εργαλείο αυτοαξιολόγησης για να το ανακαλύψεις.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ
ΑΣΦΑΛΕΣ
ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Μάθε πως να κρατήσεις την ενασχόλησή σου με το στοίχημα ως μια ψυχαγωγική και κοινωνική δραστηριότητα!

ΠΟΣΑ ΝΑ ΠΑΙΞΩ
ΜΗΝΙΑΙΟΣ
ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Υπολόγισε πόσα έσοδα / έξοδα έχεις τον μήνα και μάθε πόσα λεφτά μπορείς να διαθέσεις για την στοιχηματική σου δραστηριότητα!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Επικοινώνησε μαζί μας για ερωτήσεις, εισηγήσεις ή οτιδήποτε άλλο σε απασχολεί σχετικά με το ασφαλές παιχνίδι

Αυλαία έριξε η 5η Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού

Ανοίγει αυλαία στις 3 Οκτωβρίου η 5η Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού 2022
29/09/2022
Πρόσκληση για υποβολή πρότασης για τη Λειτουργία Θεραπευτικού Κέντρου Ενηλίκων για τα τυχερά παιχνίδια
17/11/2022

Αυλαία έριξε η 5η Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού

Με απόλυτη επιτυχία και αξιοσημείωτη ανταπόκριση του κοινού ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις και δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της 5ης Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού. Η διοργάνωση της Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού εντάσσεται στο πλαίσιο των στρατηγικών επιδιώξεων της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων για καλλιέργεια νοοτροπίας Ασφαλούς Παιχνιδιού και ενίσχυσης του ασφαλούς περιβάλλοντος για τους παίκτες και το ευρύτερο κοινό. Η Εβδομάδα τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας και συμμετείχαν πέραν των 70 υποστηρικτών.

Μέσα από διάφορες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας, οι εμπλεκόμενοι φορείς, οι εργαζόμενοι στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών, οι παίκτες, οι ευάλωτες ομάδες, οι γονείς και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο είχαν την ευκαιρία να λάβουν ενημέρωση, μεταξύ άλλων, για τη σημασία της ασφαλούς ενασχόλησης με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια, τις συνέπειες της προβληματικής ενασχόλησης, τα επιτρεπόμενα ηλικιακά όρια, τις γραμμές βοήθειας, κλπ.

Η αυλαία της 5ης Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού άνοιξε με το Συνέδριο Ασφαλούς Παιχνιδιού, στο οποίο συμμετείχαν πέραν των 20 ομιλητών από 10 διαφορετικές χώρες, κυρίως επαγγελματίες του κλάδου, καταξιωμένοι ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών. Το Συνέδριο κάλυψε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων γύρω από το Ασφαλές Παιχνίδι, ενώ τις εργασίες του παρακολούθησαν πέραν των 250 ατόμων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού πραγματοποιήθηκαν πέραν των 30 δράσεων. Οι κυριότερες δράσεις είχαν στο επίκεντρο τους νέους, όπως οι διαδραστικές εκδηλώσεις στα Πανεπιστήμια Κύπρου, Λευκωσίας, Uclan, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και Νεάπολις, οι συναυλίες και οι ενημερωτικές εκδηλώσεις σε στρατόπεδα, καθώς και το διαδραστικό παιχνίδι “Keep the game safe quiz”. Στο πλαίσιο του παιχνιδιού, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους γύρω από το Ασφαλές Παιχνίδι, με έναν διασκεδαστικό τρόπο. Στο πλαίσιο της Εβδομάδας πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικά σεμινάρια προς τους εποπτευόμενους της Αρχής σε όλες τις επαρχίες για τις πρόσφατες εξελίξεις στην ενίσχυση του ασφαλούς περιβάλλοντος στα τυχερά παιχνίδια, καθώς επίσης πραγματοποιήθηκε σεμινάριο προς το προσωπικό των αδειοδοτημένων εταιρειών παροχής υπηρεσιών στοιχήματος για θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και ESG.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε ανοικτή συζήτηση με θέμα Ψυχική Υγεία και Τυχερά Παιχνίδια με συνδιοργανωτές την ΕΑΣ, την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου και την GDA Sports. Μέσω της διαδραστικής συζήτησης, το κοινό είχε την ευκαιρία να θέσει τους προβληματισμούς και τις σκέψεις του επί του θέματος. Ακόμη, πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια για τη δημιουργία συντονιστικής ομάδας ασφαλούς παιχνιδιού στους Δήμους Αγλαντζιάς και Παραλιμνίου.

Σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, μεταδόθηκε το μήνυμα της Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού σε όλους τους ποδοσφαιρικούς αγώνες Α΄ και Β’ Κατηγορίας πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Η Εβδομάδα ολοκληρώθηκε με τη διεξαγωγή δύο αθλητικών διοργανώσεων. Η ΕΑΣ, ως συνδιοργανωτής του ANT1 Soccer Tournament, είχε παρουσία σε όλους τους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν όπου ενημέρωσε τα παιδιά για τους κινδύνους που ελλοχεύει η ενασχόληση με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια, καθώς και τους γονείς τους για το πως να αντιληφθούν κάποια προβληματική συμπεριφορά και πως να την αντιμετωπίσουν. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά το 3×3 Τουρνουά Μπάσκετ “Κeep the Ball safe”, σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας. Σημειώνεται ότι, το χρηματικό έπαθλο των νικητών προσφέρθηκε σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι, τα παιδιά και οι γονείς τους είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως face painting και παιχνίδι μπάσκετ για παιδιά.

Ως ανέδειξε σε δηλώσεις της η Πρόεδρος της ΕΑΣ, κ. Ιωάννα Φιάκκου, «η Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός, μέσα από τον οποίο η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων ενθαρρύνει τον ανοικτό διάλογο γύρω από την ασφαλή ενασχόληση με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια, με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών, εξειδικευμένων συμβούλων, επαγγελματιών του τομέα, αλλά και ανθρώπων της διπλανής πόρτας. Στόχος μας, ως η αρμόδια ρυθμιστική και εποπτική αρχή του τομέα του στοιχήματος, είναι να εμπλέξουμε σε αυτόν τον διάλογο το κοινωνικό σύνολο, ώστε να διασφαλίσουμε ότι το στοίχημα θα παραμείνει στο πλαίσιο της διασκέδασης, αποφεύγοντας έτσι φαινόμενα προβληματικής και παθολογικής συμπεριφοράς».

Τέλος, ως διαβεβαίωσε η κ. Φιάκκου, «αποστολή της ΕΑΣ ήταν και παραμένει η αποτελεσματική ρύθμιση της αγοράς, η διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης, η δημιουργία μηχανισμών για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων που ελλοχεύει η παράνομη αγορά, ο καθορισμός των κατάλληλων προϋποθέσεων για την έγκαιρη υιοθέτηση των συνεχών εξελίξεων, με γνώμονα πάντα τη συνεισφορά σε θέματα δημόσιας υγείας και ασφάλειας του κοινωνικού ιστού. Σημαντική προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων της ΕΑΣ αποτελούν και οι στρατηγικές συνεργασίες με τα εμπλεκόμενα μέρη για την ανάπτυξη και εφαρμογή πολιτικών, καθώς και δράσεων που προστατεύουν τόσο τους παίκτες, όσο και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο».