ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
Μάθε εάν η ενασχόληση σου με το στοίχημα μπορεί να θεωρηθεί προβληματική.
Συμπλήρωσε τώρα το εργαλείο αυτοαξιολόγησης για να το ανακαλύψεις.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ
ΑΣΦΑΛΕΣ
ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Μάθε πως να κρατήσεις την ενασχόλησή σου με το στοίχημα ως μια ψυχαγωγική και κοινωνική δραστηριότητα!

ΠΟΣΑ ΝΑ ΠΑΙΞΩ
ΜΗΝΙΑΙΟΣ
ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Υπολόγισε πόσα έσοδα / έξοδα έχεις τον μήνα και μάθε πόσα λεφτά μπορείς να διαθέσεις για την στοιχηματική σου δραστηριότητα!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Επικοινώνησε μαζί μας για ερωτήσεις, εισηγήσεις ή οτιδήποτε άλλο σε απασχολεί σχετικά με το ασφαλές παιχνίδι

Άρθρο – Παίζοντας υπεύθυνα κερδίζουμε όλοι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ PIN #PREVENTION AND #INTERVENTION ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΝΕΚ
01/06/2018
ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
18/06/2018

Άρθρο – Παίζοντας υπεύθυνα κερδίζουμε όλοι

Τα όρια που θα πρέπει να θέτουν οι παίκτες για να μην χάνουν τον έλεγχο

Από τα αρχαία χρόνια το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια υπήρξαν κομμάτι της ανθρώπινης συμπεριφοράς, ως μια μορφή διασκέδασης και ψυχαγωγίας.  Από τη θεά Τύχη της μυθολογίας και τα στοιχήματα στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες μέχρι τις λοταρίες του Μεσαίωνα και τη σύγχρονη εποχή των πρακτορείων και των διαδικτυακών ιστοσελίδων, το στοίχημα και το τυχερό παιχνίδι ήταν πάντα μια κοινωνική ενασχόληση που συνδύαζε την ψυχαγωγία με το κέρδος.

Ο στοιχηματισμός αποτελεί ένα είδος ψυχαγωγίας νοουμένου ότι οι παίκτες εφαρμόζουν ορισμένες στρατηγικές ώστε να μην παρασύρονται και να χάνουν τον έλεγχο.  Σύμφωνα με παγκόσμιας εμβέλειας έρευνες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στον πληθυσμό που ασχολείται με το στοίχημα και το τυχερό παιχνίδι, η συντριπτική πλειοψηφία (περίπου 95%) μένει εντός των πλαισίων της κοινωνικής ενασχόλησης και ξοδεύει μόνο όσα χρήματα έχει την ευχέρεια να χάσει.  Πώς μπορεί, λοιπόν, ένας παίκτης να στοιχηματίζει υπεύθυνα;

Καταρχήν, ο παίκτης θα πρέπει να είναι σε θέση να ελέγχει πόσο χρόνο και χρήμα ξοδεύει για τα τυχερά παιχνίδια και το στοίχημα. Εφόσον κατανοεί απόλυτα τις πιθανότητες του τυχερού παιχνιδιού, δεν στοιχηματίζει περισσότερα από όσα μπορεί να χάσει και γενικότερα δεν βλέπει τα τυχερά παιχνίδια ως έναν τρόπο να κερδίσει χρήματα.  Αν σας ενδιαφέρει το στοίχημα ως ψυχαγωγία, τότε καθορίστε εξαρχής τα όρια του χρηματικού ποσού και τον χρόνο που θα του αφιερώσετε κι αποφύγετε να παίξετε για να πάρετε πίσω τα ποσά που χάσατε γιατί οι πιθανότητες είναι εναντίον σας.  Εξίσου σημαντικό είναι να έχετε μαζί σας μόνο το ποσό που αποφασίσατε πως μπορείτε να στοιχηματίσετε και όχι πιστωτικές κάρτες, προκειμένου να μην μπείτε στον πειρασμό να ξοδέψετε ποσά μεγαλύτερα απ’ όσα σας επιτρέπει η οικονομική σας δυνατότητα.

Μεγάλη σημασία έχει επίσης ο χρόνος. Αν είστε παίκτες, φροντίστε να ισορροπείτε ανάμεσα στον χρόνο που περνάτε παίζοντας στοίχημα ή τυχερά παιχνίδια και στις υπόλοιπες δραστηριότητες και ασχολίες σας, ώστε να μην αποβούν τελικά αυτά σε βάρος της υπόλοιπης καθημερινότητας. Τέλος, αποφύγετε να ασχολείστε με τα τυχερά παιχνίδια όταν δεν είστε σε καλή διάθεση, αφού η ψυχολογική κατάσταση επηρεάζει τον τρόπο που στοιχηματίζουμε και μην καταναλώνετε αλκοόλ, καθώς μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα αντίληψης και την κρίση σας.

Το στοίχημα και τα τυχερά παιγνίδια μπορούν να είναι μια υγιής και ευχάριστη δραστηριότητα εάν εσείς θέσετε τα σωστά όρια στον εαυτό σας. Περισσότερες πληροφορίες για τον υπεύθυνο στοιχηματισμό μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.responsiblegaming.gov.cy της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων.