Ρομίνα Σιατερλή

Διευθύντρια Υπεύθυνου Παιχνιδιού της ΟΠΑΠ ΑΕ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Ρομίνα Σιατερλή είναι Διευθύντρια Υπεύθυνου Παιχνιδιού της ΟΠΑΠ ΑΕ από τον Ιούλιο του 2017. Στη θέση αυτή ηγείται της στρατηγικής της εταιρείας για το Υπεύθυνο Παιχνίδι με στόχο τη διασφάλιση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τους παίκτες τυχερών παιχνιδιών.  Τον Αύγουστο του 2018, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Λοταριών (WLA) αναγνώρισε τη δέσμευση της ΟΠΑΠ ΑΕ στο Υπεύθυνο Παιχνίδι και απένειμε στην εταιρεία την πιστοποίηση Επιπέδου 4, την κορυφαία διάκριση παγκοσμίως στο Υπεύθυνο Παιχνίδι.

Η Ρομίνα είναι πτυχιούχος BA in Economics & Government (University of Essex, UK) και κατέχει MPhil in European studies (University of Cambridge, UK) καθώς και Executive MBA (London Business School, UK και Columbia Business School, USA).

Διαθέτει σημαντική εργασιακή εμπειρία σε Government Affairs, Public Affairs και Communications, εργαζόμενη κυρίως σε πολυεθνικές εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής της καριέρας κατείχε ρόλους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα υπηρεσιών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Belgium), το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) στην Ελλάδα και τη Runnymede Trust (UK).

Το 2001 η Ρομίνα στράφηκε στον ιδιωτικό τομέα και εργάσθηκε πρώτα στην Accenture (UK) ως Senior Strategy Consultant στο τμήμα Policy & Corporate Affairs και μετέπειτα στην Philip Morris International, όπου κατείχε ρόλους τόσο στα κεντρικά της εταιρείας στην Ελβετία (Charitable Contributions Director) όσο και σε τοπικές αγορές (Corporate Affairs Director για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα). Το 2014 ανέλαβε τη θέση Government Affairs Director στην GSK Ελλάδας, όπου ήταν υπεύθυνη για τη διαχείριση θεμάτων που αφορούσαν στην τιμολόγηση και αποζημίωση των φαρμάκων καθώς και για την διαμόρφωση της εταιρικής εικόνας στα ΜΜΕ και τη συνεργασία με φορείς υγείας.

Έχει επίσης διατελέσει Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Παπαστράτος ΑΒΕΣ και μέλος του Γενικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).