Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης, και συγκεκριμένα στο πλαίσιο προστασίας νεαρών ατόμων και ευάλωτων ομάδων από το στοίχημα, προχώρησε με τη δημιουργία μιας πιλοτικής εκστρατείας ενημέρωσης σχετικά με τον υπεύθυνο στοιχηματισμό.

Κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας το «Παίζοντας υπεύθυνα, κερδίζουμε όλοι»

Πρόκειται για μια εκστρατεία δυναμική, που βραχυπρόθεσμα επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει, να προβληματίσει και να ωθήσει τον αποδέκτη να οδηγηθεί στο κατάλληλο συμπέρασμα.

Μακροπρόθεσμα, σκοπό έχει να συμβάλει στην καλλιέργεια μιας νοοτροπίας πιο υπεύθυνης αντιμετώπισης της στοιχηματικής δραστηριότητας και τυχερών παιγνίων.

Η εκστρατεία θα διαρκέσει μέχρι 30 Ιουνίου και θα απευθυνθεί με στοχευμένες ενέργειες τόσο στο σύνολο της κοινής γνώμης όσο και σε ομάδες πληθυσμού που είναι πιο ευάλωτες και πιο ευαίσθητες σε θέματα στοιχηματισμού:

  • Παίκτες (άτομα που ασχολούνται με την στοιχηματική δραστηριότητα), κυρίως 18-35
  • Οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον παικτών
  • Άτομα τρίτης ηλικίας
  • Νεολαία
  • Κ.ά.

Για όλες τις εκδηλώσεις, ενημερωτικές ημερίδες και άλλες ενέργειες προώθησης της εκστρατείας, δείτε το ημερολόγιο δράσεων.

Η εκστρατεία είναι λιτή, σαφής και ακριβής στη στόχευσή της. Βασίζεται σε διλήμματα. Διλήμματα τα οποία προκύπτουν αναπόφευκτα με τη στοιχηματική ενασχόληση και που θέτουν το όριο ανάμεσα στην ευθύνη και την απώλειά της. Περιεκτικές φράσεις που βάζουν το άτομο στη διαδικασία να κάνει ένα βήμα πίσω και να σκεφτεί τι σημαίνει γι’ αυτόν το τυχερό παιχνίδι, που ουσιαστικά του υπενθυμίζουν την ουσία του «γιατί παίζει»: τη διασκέδαση με ασφάλεια και ευθύνη.

Εάν θα συμμετέχεις στο τυχερό παιχνίδι, διάλεξε τι θέλεις να σημαίνει για σένα.

Ψάξε ποια είναι η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην κοινωνική και ψυχαγωγική ενασχόληση με την προβληματική διάστασή της.

«Σκέψου τα όριά σου, παίξε συνειδητά μέσα σε αυτά, ζήτα βοήθεια αν νομίζεις ότι ξεφεύγεις»